הצלחות ותקדימים

1/מסע התלאות של הלוחם הפצוע ממבצע עופרת יצוקה

חייל בודד אשר עלה בגפו לארץ, נפצע במהלך פעילות מבצעית במסגרת מבצע “עופרת יצוקה” ברצועת עזה מחדירת רסיסים לצווארו. הנכה אושפז לטיפול בבית החולים אך למרבה הצער נותר עם שתי צלקות בולטות ומכוערות בצווארו. הנכה הגיש תביעה להכרת זכות נכה ועמד בפניי וועדה רפואית מחוזית אשר פסקה לו – 1% בלבד בגין צלקותיו המכוערות. הנכה הגיש ערעור לוועדה העליונה של משהב”ט, שמצאה בבדיקת הנכה כי הצלקות בצווארו אכן מכוערות אך בחרה לעשות שימוש בסעיף 11(ג’) לתקנות, קרי, “דרגת ביניים”, קבעה כי צלקותיו של הנכה הן “מכוערות למחצה” וקבעה נכות בגובה 5% נכות שלא מזכה את הנכה בזכויות בפועל חרף פציעתו וצלקותיו הבולטות.

“משפט שלמה”, לא על חשבון הנכה:

לפני מספר ימים ביום 18/11/15 בעקבות ערעור שהגיש עורך הדין עומר יעבץ ממשרד עו”ד עומר יעבץ- צחי ביטון בשמו של הנכה, פסק בית המשפט המחוזי כי: “תיקון תקנה 11(ג’) כיוון להטיב עם הנכים באופן שכאשר מצבו של הנכה מצוי בין שני סעיפים במבחני הנכות, לא תידרש הוועדה לקבוע את הנכות הנמוכה, בהתאם לדין הקודם, אלא תוכל להתאים נכות בין שני המבחנים. בשום מקום לא הייתה כוונה כי יעשה שימוש בתיקון זה כדי למעט מהנכים את מה שמגיע להם

בנוסף בית המשפט המחוזי “תיזכר” את קצין התגמולים כי עסקינן בחוק סוציאלי שפירושו בהתאם לפסיקת בתי המשפט העליון יבוא לטובת נכה שעמד בפניי וועדה רפואית, וקבע כי עניינו של הנכה יושב לוועדה רפואית עליונה שתקבע מהי הנכות שיש לקבוע לו בגין שתי הצלקות המכערות שנותרו בצווארו והימצאותם של הרסיסים שנותרו עדיין בצווארו.

2/התעלמותם של חברי הוועדה הרפואית מכאבו של הלוחם הפצוע:

בזמן מלחמת לבנון השנייה, במהלך שירותו הסדיר, נפצע ר’ פציעה קשה ורב מערכתית לאחר שנורה במהלך קרב ע”י חוליית מחבלים שחוסלו על ידו בהיתקלות פנים מול פנים. לאחר תקופת שיקום ארוכה במהלכה עבר עשרות ניתוחים, נבדק ע”י מומחים בעלי שם בארץ ובחו”ל, עבר טיפולים ניסיוניים ונטל תרופות רבות, המשיך הנכה לסבול מכאב בלתי נסבל ברגלו הימנית אשר השפיע ומשפיע על תפקודו היומיומי ומייסר אותו לאורך כל שעות היממה.

תחילה פנה הנכה לוועדה רפואית מחוזית באגף השיקום, אשר לא עיינה בתיקו הרפואי וקבעה כי בקשתו נדחית מכיוון שלא נמצא כי הוא סובל מתסמונת CRPS (תסמונת כאב אזורי מורכב) למרות שהנכה ורופאיו מעולם לא טענו שהוא סובל מתסמונת זו ואף שללו את קיום התסמונת.

הנכה הגיש ערעור על החלטת הוועדה הרפואית המחוזית לוועדה רפואית עליונה וזומן לבדיקה על ידה.

חרף הפניית תשומת ליבם של לחבריי הוועדה העליונה, כי ברגלו הפצועה ישנן נקודות רבות שנגיעה בהן ולו הקלה ביותר גורמת לכאבים להתגבר עשרות מונים. בקשתו של הנכה נפלה על “אוזניים ערלות”. רופא הוועדה העליונה התעלם מבקשותיו של הנכה וערך לנכה בדיקה קלינית אגרסיבית שאת כאביה חש הנכה שעות רבות לאחר הבדיקה. בנוסף, התעלמה הוועדה מטיעוניו של הנכה לגביי הכאבים הכרוניים ברגלו הימנית כאשר קבעה גם כי הנכה אינו סובל מ –CRPSלמרות שמעולם לא טען כי הוא סובל מתסמונת זו.

הערעור לבית המשפט המחוזי:

הנכה פנה באמצעות עורכי דינו, עו”ד עומר יעבץ ועו”ד צחי ביטון, בערעור על החלטת הוועדה העליונה, לבית המשפט המחוזי בתל אביב. כבוד בית המשפט המחוזי קבע בהחלטתו כי: “במקרה שלפניי התעלמה הוועדה ממרבית המסמכים שהוצגו בפנייה ונתנה את עיקר דעתה לתסמונת שלא נטענה ולבדיקות EMG ואחרות. לא הייתה התייחסות להסברו המפורט של המערער באשר לסבלו ואף לא הייתה התייחסות אף לממצא של הוועדה עצמה שהמערער מעוות את פניו בעת הבדיקה בשל כאב חד. לאחר שהתלבטתי בעניין ועל מנת שלמערער תהיה תחושה שטענותיו נשמעות למן הראשונה, אני מורה על כי הדיון יועבר לוועדה בהרכב אחר

החידוש בפסק הדין:

בסיכום פסק הדין, מתייחס בית המשפט לסוגיית הכאב אשר טרם נידונה בערעורי נכים של נכי משרד הביטחון וממליץ ליושב ראש הוועדות העליונות של אגף השיקום, למנות במקרים בהם מעורבות תסמונות כאב, מומחה עם תת התמחות ברפואת הכאב, שכן נושא הכאב עולה לעיתים קרובות בשנים האחרונות בוועדות רפואיות ונכון שמומחה בתחום זה יוכל לתת מענה מקצועי ומוקפד יותר כאשר סוגיית כאב עולה. מדובר בחידוש, כי בעבר הסתפקו בוועדות במינוי נוירולוג ללא התמחות בכאב או ברפואת כאב, והתייחסו רק לבדיקות קליניות, תוך התעלמות מערכה הרב של תלונתו של הנכה.

אם גם אתם נזקקים לייצוג צבאי ובטחוני, התקשרו עוד היום 03-5758482 ותנו לנו להילחם עבורכם!

לשאלות ומידע נוסף, אנא אל תהססו, נשמח לסייע – יעוץ משפטי ראשוני חינם 03-5758482 או כתבו אלינו בדואר אלקטרוני: info@disabled.co.il

לצפייה בכתבות מן העיתונות לחצו כאן!




התחילו שיחת ווטסאפ
צריכים עזרה?
שלום
כיצד נוכל לעזור?
Call Now Button